<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6653848\x26blogName\x3dLes+soucis+graves\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lessoucisgraves.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lessoucisgraves.blogspot.com/\x26vt\x3d-8907436917196501843', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2005

"το γιαταγάνι της φθοράς σαν τύψη και σαν ενοχή..."

Δεν καταλαβαίνω γιατί με το που έσκασε μύτη ο Ιούνης όλοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί άρχισαν να ανδριανομπαμπαλίζουν χοροπηδώντας με κάθε χαζοχαρούμενο τραγουδάκι που τους έρχεται στη γκλάβα ή με κάθε μεγάλο, ανυπεράσπιστο τραγούδι που έχει δολοφονηθεί από την προσάρτηση ενός μοιραίου-θανατηφόρου μπιτακίου που δε δηλώνει παρά υπέρμετρη σύγχυση.
Παραμυθιαζόμαστε αυτοβούλως.

Ξέρετε, το καλοκαιράκι δε φοράνε όλα τα κοριτσάκια κοντά, πορτοκαλί φουστανάκια.
Ίσως πάλι απλά να έχω εγώ πολλά γκάζια.
Αλλά την ώρα που έπαιζε:
«χόρεψε, μωρό μου, χόρεψε,
ήρθ' η καρδιά μου να χτυπήσει παλαμάκια»
δεν ήταν ένα ωραίο καλοκαιρινό απόγεμα.

5 Comments:

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2005 11:03:00 μ.μ., Blogger J95 είπε...

Ξέρετε, το καλοκαιράκι δε φοράνε όλα τα κοριτσάκια κοντά, πορτοκαλί φουστανάκια.

Και να προσθέσουμε πως ό,τι φοράει κοντό, πορτοκαλί φουστανάκι δεν είναι αναγκαστικά κοριτσάκι.

Πάνω στο άλλο θέμα που έθιξες, υπάρχουν μπιτάκια και μπιτάκια. Δηλαδή αν ο dj είναι παπάρας, εννοείται ότι θα τσιμπήσει Την Τραγουδάρα και θα της χώσει ένα νταπαντούπα από πίσω με τη (βάσιμη) ελπίδα να τα κονομήσει πρόσκαιρα, αλλά καμιά φορά βγαίνει κάτι πολύ καλό. Ο καλός dj δεν είναι απλά καλλιτέχνης, είναι καλλιτέχνης στο τετράγωνο.

 
Σάββατο, Ιουνίου 18, 2005 12:36:00 π.μ., Blogger Areth είπε...

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με την ηλεκρονική μουσική και τα μπιτάκια. Θεωρώ ότι και αυτά τα ταλαίπωρα, από τα πολύ εμπνευσμένα ως εκείνα που μου ακούγονται πολύ φτηνά και ηλίθια, έχουν κάποιο ρόλο. Γενικά μάλλον φταίω εγώ, με ενοχλεί η χαζοχαρούμενη διάθεση, με ενοχλεί όταν μου τη σερβίρουν σα να έχω μείνει πίσω που δε φοράω πορτοκαλί φορεματάκι και δε χοροπηδάω σε φάση super paradise. Καλό και το πορτοκαλί, αλλά δε νιώθω να φταίω κάτι για να το αξίζω σε φάση μόνιμου καταναγκασμού...;)

Όσο για τα μεγάλα τραγούδια και τις παντός είδος τους επανεκτελέσεις, πολύ απλά, αν αισθάνομαι ότι ένα ρημέικ δεν σέβεται το αυθεντικό, δε βλέπω γιατί εγώ πρέπει να σεβαστώ το ρημέικ.

Εν γένει, ας μην παρατείνω αυτήν την γκρίνια, νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές ότι αν κάτι στη δίνει, το παύεις, εν προκειμένω, σβήνεις το ραδιόφωνο....

τί μπορεί όμως να φοράει πορτοκαλί φουσταν-άκι και να μην είναι κοριτσ-άκι?

 
Σάββατο, Ιουνίου 18, 2005 7:42:00 μ.μ., Blogger PsyxiatroZ είπε...

δοκίμασε ένα ροζ...

 
Σάββατο, Ιουνίου 18, 2005 10:08:00 μ.μ., Blogger Pegasus είπε...

Νομίζω πως σε γενικές γραμμές ανεβαίνει η διάθεση πολλών όταν έρχεται καλοκαίρι κι ας η δουλειά και οι υποχρεώσεις και οι έννοιες συνεχίζουν να υπάρχουν κι αυτό οφείλεται στις περισσότερες ηλιαχτίδες που μας γεμίζουν τις μπαταρίες μας (όταν βρίσκεσαι σε νορμαλ χώρες όπου το καλοκαίρι έχει λιακάδα! Αλλωστε μην ξεχνάμε πως μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη την παθαίνουν εποχιακά και κάνουν και φωτοθεραπείες για να συνέλθει η διαθεσή τους! Δεν χρειάζεται να προοσποιούμαστε πως όλα είναι καλά, αλλά ας αφήσουμε το καλοκαιράκι να μας φτιάξει λίγο το κέφι... το χρειαζόμαστε! ;)

 
Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2005 1:07:00 μ.μ., Blogger J95 είπε...

Μια κούκλα σε βιτρίνα;

Ένας πενηντάρης με αρκούντως παράδοξα γούστα;

Η Ναταλία Γερμανού;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home