<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6653848\x26blogName\x3dLes+soucis+graves\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lessoucisgraves.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lessoucisgraves.blogspot.com/\x26vt\x3d-8907436917196501843', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2006

"..βάχι..."

Χαρκίτικος Σκοπός
(Κάλυμνος, Κατερίνα Μακαρούνα)

Βάχι, κλαίω τις αμαρτίες μου, κλαίω τα βάσανά μου
Βάχι, στη γης πατώ κι η γης βροντά
Κι αυτή τα πάθη μ’ αρωτά

Βάχι, νέχω και τον παλιόκοσμο και σέρνει τ’ όνομά μου
Βάχι, βάχι, βάχι, μέρα και νύχτα
Αναίτια τα νιάτα, τα νιάτα που ‘χα.

5 Comments:

Δευτέρα, Μαΐου 01, 2006 12:58:00 μ.μ., Blogger Ιφιμέδεια είπε...

Αρετή,
δεν ξέρω με ποιά αφορμή το γράφεις.
Ταιριάζει και για μένα τώρα πολύ.

 
Δευτέρα, Μαΐου 08, 2006 5:43:00 μ.μ., Blogger Areth είπε...

Με την αφορμή ενός τόσο ιδιότυπου τρόπου τραγουδίσματος που πάντα με κάνει να θαυμάζω το εγγενές και το απροσποίητο και το μη επιτηδευμένο που είναι τόσο μα τόσο αφοπλιστικά όμορφα.
Γι'αυτό ταιριάζουν...

 
Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008 4:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αρετή! Δε σε είχα διαβάσει ξανά ποτέ αλλά ψάχνοντας για πληροφορίες για τη μουσική της Χάλκης έπεσα πάνω σου. Συγχαρητήρια καθόλα! Θα σου ήταν εύκολο να το ξανανέβαζες το τραγουδάκι καθότι το έλειξαν εκει στο site? Επίσης αν έχεις καμιά ιδιαίτερη πληροφορία για κάποιο δίσκο με ανάλογους σκοπούς χαρκίτικους , λέρικους, καλύμνικους ή ότι άλλο πολύ θα την εκτιμούσα!
Ευχαριστώ πολύ.
Φραγκίσκος

 
Κυριακή, Μαρτίου 23, 2008 11:23:00 μ.μ., Blogger Unknown είπε...

Φραγκίσκε, καλησπέρα...
Το τραγουδάκι είναι πια εδώ , είναι από ένα δίσκο που λεγόταν "Καλύμνικα, τραγούδια και σκοποί στην Κάλυμνο" και που υπέγραφε ο Κυριάκος Μπαϊράμης. Νομίζω δεν έχω κάτι άλλο ανάλογο, όμορφος δίσκος αυτός, εξαιρετικές ερμηνείες, παραδοσιακοί τρόποι, ανεπιτήδευτοι σε βαθμό σκανδαλωδώς αξιοθαύμαστο.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την καθυστερηση, η ανασκαφή του δίσκουπήρε το χρόνο της:)

 
Τρίτη, Μαρτίου 25, 2008 9:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και σου είμαι ευγνώμων! (μα τι'ναι αυτά περί καθυστέρησης!) Πράγματι εξαιρετικό το ύφος στο παίξιμο (σχεδόν σα λύρα ακούγεται το βιολί!) και η ερμηνεία. Θα αναζητήσω και το δίσκο πλέον προς απόκτηση, νομίζω κάποτε δικτυακά μονάχα τον απάντησα. Και αυτό το επίθετο της κυρα Κατερίνας μου θύμησε τις μακαρούνες της Κάρπαθος άμα και τα ροίκια στη άλμη. Αχ, μου άνοιξες την όρεξη δισσώς..
Νά'σαι καλά (κατά)πάντα.
Φραγκίσκος

ΥΓ. Εδώ: http://www.zshare.net/audio/9526049ff7c3bd/
μικρό αντίδωρο από Γ.Παυλίδη. αν το'χεις ήδη τόσο το καλλίτερο για σένα:)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home